Makaron z dodatkiem pesto z awokado, rukoli i prażonych ziaren.
Prosty i szybki sposób na danie obiadowe lub ciepłą kolację.

Przepis

Składniki

  • 300 g makaronu (użyłam makaronu kolorowego)
  • 1 duże awokado (lub 2 mniejsze)
  • garść rukoli
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki mieszanki ziaren prażonych (dodałam słonecznik z dynią i orzeszkami pinii)

Wykonanie

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Zmiksować w blenderze awokado z rukolą, sokiem z cytryny, oliwą i ziarenkami.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dolać odrobinę wody.
Ugotowany makaron wymieszać z pesto i podawać.
Na koniec można całość posypać ziarenkami.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *