Klasyczne amerykańskie pancakes z syropem klonowym.
Prosty sposób na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
Można je podawać również z dowolnymi ulubionymi dodatkami.

Przepis

Składniki

  • 150 g mąki
  • 40 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 190 ml mleka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru

Wykonanie

Wszystkie składniki razem zmiksować, aż powstanie gładkie ciasto.
Pancakes smażyć z obu stron na suchej, nieprzywierającej patelni.
Każdego z nich odwracać, kiedy na powierzchni pojawią się pęcherzyki.
Gotowe pancakes powinny mieć lekko złoty kolor.
Po usmażeniu odłożyć na talerz i podawać z syropem klonowym, owocami lub innymi dodatkami.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *