Letnia sezonowa sałatka z fasolką szparagową z dodatkiem domowej wędliny z tego przepisu.
Szybka w przygotowaniu, smaczna i pożywna.

Przepis

Składniki

  • 150 g żółtej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • sałata roszponka (opakowanie)
  • 150 g schabu domowa wędlina lub pieczonego
  • 1 czerwona papryka
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Fasolki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Schab pokroić w grubszą kostkę. Pomidorki przekroić na pół, a paprykę pokroić w paseczki.
Oliwę wymieszać z odrobiną soli i pieprzu.
Do miski przełożyć umytą i osuszoną roszponkę, dodać wystudzoną fasolkę, schab, pomidorki i paprykę.
Całość wymieszać i polać oliwą. Podawać z tostami.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Daga - altersmakiJustyna Recent comment authors
  Subscribe  
Powiadom o
Justyna
Gość

Przepyszny pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej w letniej sałatce 🙂