Sałatka z roszponką, figami i mango posypana płatkami migdałów.
Prosta i szybka w wykonaniu, dla tych, którzy lubią sałatki na słodko.

Przepis

Składniki

  • sałata roszponka – opakowanie
  • 1 duże mango
  • 5 fig
  • 2 łyżki migdałów w płatkach

Sos do sałatki

  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka miodu

Mango obrać ze skóry, przekroić na pół, usunąć pestkę i pokroić w plasterki lub kostkę.
Figi umyć, osuszyć i pokroić w ósemki.
Na talerze wyłożyć roszponkę, mango, figi i posypać płatkami migdałów.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o