Lekko korzenny i pikantny smak rukoli połączony z gruszką, serkiem ricotta i orzechami.
Całość polana delikatnym sosem na bazie miodu i oliwy.

Przepis

Składniki

  • opakowanie rukoli
  • 3 – 4 gruszki (w zależności od ich wielkości)
  • 150 g ricotty
  • 30 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sos

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Orzechy uprażyć na suchej patelni i wystudzić.
Gruszki pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Na talerze wyłożyć rukolę, dodać gruszki, pokruszony ser i posiekane orzechy.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o