Sałatka z rukolą, szynką parmeńską, kulkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi.
Całość dopełnia sos z aromatycznej oliwy truflowej, miodu i musztardy figowej.

Przepis

Składniki

  • opakowanie rukoli
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 125 g kulek mozzarelli
  • 100 g pomidorków koktajlowych

Sos do sałatki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam oliwy truflowej)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy figowej (lub dowolnej innej)

Wykonanie

Szynkę parmeńską pokroić w paski.
Kulki mozzarelli i pomidorki przekroić na pół.
Na talerze wyłożyć rukolę, szynkę parmeńską, mozzarellę i pomidorki.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o