Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z tuńczykiem.
Sprawdzi się na imprezie, jak również na co dzień jako przekąska.

Przepis

Składniki

  • 1/2 opakowania roszponki
  • 1 mała sałata rzymska
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała czerwona cebula
  • 7 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Sos do sałatki

  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól i pieprz

Wykonanie

Tuńczyka odsączyć z zalewy, cebulę obrać i pokroić w talarki.
Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z sałatą.
Sok z cytryny wymieszać z oliwą, tymiankiem, dodać szczyptę soli i pieprzu.
Przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o