Delikatny, kruchy i soczysty pieczony schab.
Do jego przygotowania można użyć dowolnych przypraw.
Dobrze sprawdzi się na ciepło jako obiad z ulubionymi dodatkami,
jak również na zimno jako wędlina.

Przepis

Składniki

  • 800 g schabu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki ziół włoskich (rozmaryn, cząber, tymianek, oregano, majeranek, pietruszka)
  • 1 łyżeczka przyprawy z suszonymi pomidorami (pomidory, papryka, cebula, czosnek, tymianek, bazylia)

Wykonanie

Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Olej wymieszać z przyprawami i dokładnie natrzeć nimi mięso.
Przyprawiony schab przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C około 90 minut.
Po upieczeniu kroić w plastry, podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

Udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o