Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana piersią kurczaka i warzywami to propozycja na szybki i lekki obiad.
Jest to danie na tyle uniwersalne, że farsz można zmieniać w zależności od upodobań.

Przepis

Składniki

  • 3 cukinie
  • filet z kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula czerwona
  • łyżeczka przyprawy (pomidory z bazylią i czosnkiem)
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka keczupu

Wykonanie

Cukinie przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć ich środek.
Wydrążone części pokroić w kostkę.
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, przełożyć na patelnię,
podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, paprykę i cebulę również.
Warzywa dodać do mięsa i dusić do jego miękkości.
Dodać przyprawy i keczup, wymieszać, powstałym farszem nadziewać cukinie.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 30 minut.

Smacznego

Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
Ilość wyświetleń 423 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *