
Kolejna odsłona curry, tym razem z krewetkami.
Tak jak w poprzednich przepisach, wykonanie tego dania jest proste i nie zajmuje dużo czasu.
Przepis
Składniki
- 2 małe bataty
- 1 cukinia
- 1 marchew
- 12-15 sztuk krewetek średniej wielkości
- pół puszki pomidorów krojonych
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka pasty curry (czerwona)
- sól
Wykonanie
Obrać i pokroić w kostkę cukinię, marchew i bataty,
Wlać na patelnię mleko kokosowe, pół szklanki wody, dodać pastę i zagotować.
Dodać bataty, marchew i dusić pod przykryciem przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie dodać krewetki, cukinię i gotować 10 minut.
Na koniec dodać pomidory i sól do smaku, gotować jeszcze około 5 minut.
Podawać z ryżem i zieloną pietruszką.
Smacznego


Ilość wyświetleń 514 , dziś 1