Curry z mango

Kolejny przepis na wegetariańskie curry na moim blogu.
Aromatyczne danie kuchni indyjskiej o wyrazistym smaku podkreślonym przez słodycz mango.

Przepis

Składniki

  • cukinia
  • pół czerwonej papryki
  • 2 bataty
  • mango
  • pół łyżeczki pasty curry
  • 200 ml mleka kokosowego
  • pół łyżeczki curry indyjskiego

Wykonanie

Obrać i pokroić w kostkę cukinię i bataty.
Wlać na patelnię mleko kokosowe, pół szklanki wody, dodać pastę i przyprawę curry, zagotować.
Dodać bataty, cukinię i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Paprykę obrać ze skóry, pokroić w paski i wrzucić na patelnię.
Mango obrać, pokroić w kostkę, dodać do curry, wymieszać i jeszcze chwilę dusić.
Podawać z ryżem i natką pietruszki.

Smacznego

Curry z mango
Curry z mango
Ilość wyświetleń 832 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *