Kolejny przepis na wegetariańskie curry na moim blogu.
Aromatyczne danie kuchni indyjskiej o wyrazistym smaku podkreślonym przez słodycz mango.
Przepis
Składniki
- cukinia
- pół czerwonej papryki
- 2 bataty
- mango
- pół łyżeczki pasty curry
- 200 ml mleka kokosowego
- pół łyżeczki curry indyjskiego
Wykonanie
Obrać i pokroić w kostkę cukinię i bataty.
Wlać na patelnię mleko kokosowe, pół szklanki wody, dodać pastę i przyprawę curry, zagotować.
Dodać bataty, cukinię i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Paprykę obrać ze skóry, pokroić w paski i wrzucić na patelnię.
Mango obrać, pokroić w kostkę, dodać do curry, wymieszać i jeszcze chwilę dusić.
Podawać z ryżem i natką pietruszki.
Smacznego
Ilość wyświetleń 832 , dziś 1