
Kolejny po szarlotce przepis na deser w pucharku inspirowany popularnym ciastem.
Można do niego użyć gotowych bezików lub bezy z tego przepisu.
Przepis
Składniki na 3 porcje
- 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów
- 150 g serka mascarpone
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 100 g malin
- 1 galaretka malinowa
- 2 bezy z tego przepisu lub kilka gotowych bezików
- 1 łyżka posiekanych migdałów
Wykonanie
Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia.
Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji)
i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem,
przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę.
Na krem pokruszyć bezę, posypać migdałami i udekorować pozostałymi malinami.
Deser podawać schłodzony.
Smacznego


Ilość wyświetleń 5 072 , dziś 1
Ale pięknie te desery wyglądają. Kocham maliny więc jestem na tak!
Dziękuję bardzo 🙂