Deser malinowa chmurka

Kolejny po szarlotce przepis na deser w pucharku inspirowany popularnym ciastem.
Można do niego użyć gotowych bezików lub bezy z tego przepisu.

Przepis

Składniki na 3 porcje

  • 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów
  • 150 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100 g malin
  • 1 galaretka malinowa
  • 2 bezy z tego przepisu lub kilka gotowych bezików
  • 1 łyżka posiekanych migdałów

Wykonanie

Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia.
Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji)
i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem,
przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę.
Na krem pokruszyć bezę, posypać migdałami i udekorować pozostałymi malinami.
Deser podawać schłodzony.

Smacznego

Deser malinowa chmurka
Deser malinowa chmurka
Ilość wyświetleń 5 072 , dziś 1
Udostępnij

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *