Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika pieczony na wstążkach z cukinii
w towarzystwie pomidorków koktajlowych.
Szybki w przygotowaniu, lekki i smaczny obiad.

Przepis

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 1 duża cukinia lub 2 mniejsze
  • 3 łyżeczki przyprawy do ryby
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • 1/2 cytryny
  • 2 gałązki pomidorków koktajlowych

Wykonanie

Dorsza umyć, osuszyć i skropić z obu stron sokiem z cytryny.
Następnie 2 łyżki oliwy wymieszać z 2 łyżeczkami przyprawy do ryb i odrobiną soli.
Powstałą mieszanką natrzeć z obu stron filety z dorsza.
Cukinię obrać i pokroić na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw.
Wstążki cukinii wymieszać z 1 łyżką oliwy, łyżeczką przyprawy do ryb i wyłożyć nią dno naczynia do zapiekania.
Na cukinię położyć filety z dorsza i pomidorki koktajlowe.
Całość piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.

Smacznego

Dorsz z piekarnika
Dorsz z piekarnika

Ilość wyświetleń 788 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 57
  •  
  •  
  •   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *