
Dorsz z piekarnika pieczony na wstążkach z cukinii
w towarzystwie pomidorków koktajlowych.
Szybki w przygotowaniu, lekki i smaczny obiad.
Przepis
Składniki
- 2 filety z dorsza
- 1 duża cukinia lub 2 mniejsze
- 3 łyżeczki przyprawy do ryby
- 3 łyżki oliwy
- sól
- 1/2 cytryny
- 2 gałązki pomidorków koktajlowych
Wykonanie
Dorsza umyć, osuszyć i skropić z obu stron sokiem z cytryny.
Następnie 2 łyżki oliwy wymieszać z 2 łyżeczkami przyprawy do ryb i odrobiną soli.
Powstałą mieszanką natrzeć z obu stron filety z dorsza.
Cukinię obrać i pokroić na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw.
Wstążki cukinii wymieszać z 1 łyżką oliwy, łyżeczką przyprawy do ryb i wyłożyć nią dno naczynia do zapiekania.
Na cukinię położyć filety z dorsza i pomidorki koktajlowe.
Całość piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego


Ilość wyświetleń 993 , dziś 1