Filet z kurczaka w miodzie

Filet z kurczaka pieczony w miodzie i przyprawach.
Może być wykorzystany na ciepło do obiadu, jak również na zimno jako wędlina.

Przepis

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • łyżeczka soli himalajskiej

Wykonanie

Filety z kurczaka umyć, dokładnie osuszyć i posmarować miodem.
Przyprawy razem wymieszać i natrzeć nimi mięso.
Filety przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 190 stopni C przez godzinę.
Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw u góry, aby mięso się przyrumieniło.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

Filet z kurczaka w miodzie
Filet z kurczaka w miodzie
Ilość wyświetleń 613 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *