Indyk w sosie winogronowym

W mojej kuchni często pojawiają się słodko-słone połączenia.
Tym razem jest to pierś z indyka z dodatkiem sosu winogronowego.

Przepis

Składniki

  • 400 g filetu z indyka
  • szklanka soku winogronowego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • kilka sztuk białych i ciemnych winogron
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Mięso pokroić w plastry, natrzeć papryką, solą i pieprzem.
Przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Dodać winogrona, sok, rozmaryn i dusić do miękkości mięsa.
Do mięsa dodać śmietanę i zagotować. Podawać z ryżem.

Smacznego

Indyk w sosie winogronowym
Indyk w sosie winogronowym
Ilość wyświetleń 826 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *