Kanapka z awokado i jajkiem

Propozycją na zdrowe i smaczne śniadanie lub przekąskę jest kanapka z awokado i jajkiem w koszulce.
Awokado posiada wiele wartości odżywczych, a jajko dodaje energii.

Przepis

Składniki

  • awokado
  • 2 jajka
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • 2 kromki pieczywa

Wykonanie

Awokado rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny i sól do smaku.
Powstałą pastą posmarować pieczywo.
Jajko wbić do szklanki. W rondelku zagotować około litr wody.
Gotującą się wodę zamieszać w taki sposób, żeby na środku utworzył się wir.
W środek wiru wlać jajko ze szklanki i gotować 3 minuty.
Jajko wyjąć łyżką cedzakową, a następnie położyć na posmarowanej kanapce. Można posypać kiełkami.

Smacznego

Kanapka z awokado i jajkiem
Kanapka z awokado i jajkiem
Ilość wyświetleń 909 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *