Kanapki z ricottą i figami

Chrupiące kanapki tostowe z serkiem ricotta i figami skąpanymi w miodzie.
Do tego orzechy, zioła i pyszna przekąska gotowa 🙂

Przepis

Składniki

  • 6 kromek dowolnego pieczywa
  • 200 g ricotty
  • 4 figi
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka świeżego tymianku
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Wykonanie

Kromki chleba opiec w tosterze.
Orzechy uprażyć na suchej patelni i grubo posiekać.
Ricottę wymieszać z posiekanym tymiankiem i cynamonem.
Figi pokroić w plasterki.
Kromki chleba posmarować ricottą, położyć figi, orzechy i polać odrobiną miodu.

Smacznego

Kanapki z ricottą i figami
Kanapki z ricottą i figami
Ilość wyświetleń 636 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *