Krem z pieczarek z kurczakiem

Zupa pieczarkowa z kurczakiem to dobry sposób na proste i sycące danie jednogarnkowe.
Kremowa konsystencja podkreśla smak potrawy
i doskonale komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka.

Przepis

Składniki

  • 300g pieczarek
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • ½ pęczka pietruszki zielonej
  • filet z kurczaka
  • makaron muszelki
  • 50 ml śmietanki do zupy 18%
  • sól

Wykonanie

Mięso i warzywa gotować do miękkości.
Kurczaka wyjąć i podzielić na mniejsze kawałki, a warzywa zmiksować blenderem.
Dodać śmietanę, sól do smaku i podgrzewać przez chwilę.
Podawać z makaronem i mięsem.

Smacznego

Krem z pieczarek z kurczakiem
Krem z pieczarek z kurczakiem
Ilość wyświetleń 471 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *