Krem z selera

Seler jest częstym dodatkiem do zup lub surówek.
Lekki krem, w którym stanowi on główny składnik, zawiera wiele wartości odżywczych
i korzystnie wpływa na zdrowie.

Przepis

Składniki

  • 1 duży seler
  • 3-4 ziemniaki
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 1 łyżka oliwy
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mieszanki ziół tajskich
  • sól i pieprz do smaku
  • 50 ml śmietanki 18% lub 30%

Wykonanie

Ziemniaki i seler obrać i pokroić w kostkę, a seler naciowy w paski.
Przełożyć do garnka, dodać oliwę i 1,5 litra wody, następnie gotować aż warzywa zmiękną.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem, dodać przyprawy, śmietankę i chwilę podgrzewać.
Podawać z grzankami.

Smacznego

Krem z selera
Krem z selera
Ilość wyświetleń 311 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *