Kurczak po meksykańsku

Filet z kurczaka po meksykańsku z dodatkiem czerwonej fasoli, papryki i kukurydzy
to delikatniejsza i nieco zmieniona wersja chilli con carne.
Propozycja na szybki i aromatyczny obiad.

Przepis

Składniki

  • 350 g filetu z kurczaka
  • puszka czerwonej fasoli
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1 łyżka syropu klonowego

Wykonanie

Mięso pokroić w kostkę, posolić i wymieszać z łyżką czerwonej papryki.
Przełożyć na głęboką patelnię, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Fasolę i kukurydzę przełożyć na durszlak i wypłukać z zalewy.
Dołożyć do mięsa, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, passatę, syrop klonowy i przyprawy.
Wymieszać, dusić do miękkości mięsa i lekkiego zgęstnienia sosu.
Podawać z ryżem.

Smacznego

Kurczak po meksykańsku
Kurczak po meksykańsku
Ilość wyświetleń 396 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *