
Filet z kurczaka po meksykańsku z dodatkiem czerwonej fasoli, papryki i kukurydzy
to delikatniejsza i nieco zmieniona wersja chilli con carne.
Propozycja na szybki i aromatyczny obiad.
Przepis
Składniki
- 350 g filetu z kurczaka
- puszka czerwonej fasoli
- mała puszka kukurydzy
- 1 papryka czerwona lub żółta
- 300 ml passaty pomidorowej
- 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
- 1 łyżka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
- 1 łyżka syropu klonowego
Wykonanie
Mięso pokroić w kostkę, posolić i wymieszać z łyżką czerwonej papryki.
Przełożyć na głęboką patelnię, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Fasolę i kukurydzę przełożyć na durszlak i wypłukać z zalewy.
Dołożyć do mięsa, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, passatę, syrop klonowy i przyprawy.
Wymieszać, dusić do miękkości mięsa i lekkiego zgęstnienia sosu.
Podawać z ryżem.
Smacznego


Ilość wyświetleń 396 , dziś 1