Jak już kiedyś pisałam, curry i kurkuma to najczęściej używane przeze mnie przyprawy.
Dziś proponuję aromatycznego i lekko słodkawego kurczaka w sosie curry.
Oczywiście bez smażenia, a mimo to smacznie 🙂
Przepis
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 2 łyżeczki curry
- 4 łyżki konfitury morelowej
- 50 g rodzynek
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Mięso pokroić w paski, posypać curry, cebulę posiekać w kostkę, przełożyć na patelnię,
zalać 3/4 szklanki wody i dusić razem pod przykryciem około 15 minut.
Dodać rodzynki, konfiturę, śmietankę i dusić do miękkości mięsa.
Na koniec dodać słodką paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ryżem.
Smacznego
Ilość wyświetleń 714 , dziś 1