Kurczak w sosie koperkowym

Filety z kurczaka w delikatnym koperkowym sosie.
Dietetyczne, lekkostrawne danie, które dobrze smakuje zarówno z ryżem, jak i z ziemniakami.

Przepis

Składniki

  • 350 g filetu z kurczaka
  • 1 duża marchew
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%

Wykonanie

Mięso pokroić w plastry i natrzeć kurkumą, solą i pieprzem.
Oprószyć mąką, przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać do mięsa.
Dusić razem do miękkości mięsa. Na koniec dodać śmietankę, posiekany koperek i gotować razem około 2 minuty.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego

Kurczak w sosie koperkowym
Kurczak w sosie koperkowym
Ilość wyświetleń 1 046 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *