Kurczak w sosie pieczarkowym

Duszony filet z kurczaka w lekkim sosie z pieczarek.
Delikatne mięso i aromat pieczarek dobrze ze sobą współgrają.

Przepis

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 50 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżeczka mąki

Wykonanie

Mięso pokroić w plastry, natrzeć papryką, solą i pieprzem.
Przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, dodać do mięsa i dusić do miękkości.
Śmietankę wymieszać z mąką, dodać na patelnię i chwilę gotować.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

Kurczak w sosie pieczarkowym
Kurczak w sosie pieczarkowym
Ilość wyświetleń 447 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *