
Duszony filet z kurczaka w lekkim sosie z pieczarek.
Delikatne mięso i aromat pieczarek dobrze ze sobą współgrają.
Przepis
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 300 g pieczarek
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 50 ml śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka mąki
Wykonanie
Mięso pokroić w plastry, natrzeć papryką, solą i pieprzem.
Przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, dodać do mięsa i dusić do miękkości.
Śmietankę wymieszać z mąką, dodać na patelnię i chwilę gotować.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego


Ilość wyświetleń 447 , dziś 1