
Szparagi znów zagościły w mojej kuchni.
Tym razem jako kompozycja duszonych kawałków filetu z kurczaka i sosu szparagowego.
Przepis
Składniki
- 350 g filetu z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka mąki
- 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%
Wykonanie
Mięso pokroić w plastry i natrzeć kurkumą, tymiankiem, solą i pieprzem.
Oprószyć mąką, przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce i pokroić w plasterki, pozostawiając główki w całości.
Przełożyć do mięsa i dusić razem około 6 minut. Dodać śmietanę i chwilę pogotować.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Smacznego


Ilość wyświetleń 293 , dziś 1