Kurczak w szparagach

Szparagi znów zagościły w mojej kuchni.
Tym razem jako kompozycja duszonych kawałków filetu z kurczaka i sosu szparagowego.

Przepis

Składniki

  • 350 g filetu z kurczaka
  • 1/2 pęczka szparagów
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%

Wykonanie

Mięso pokroić w plastry i natrzeć kurkumą, tymiankiem, solą i pieprzem.
Oprószyć mąką, przełożyć na patelnię, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce i pokroić w plasterki, pozostawiając główki w całości.
Przełożyć do mięsa i dusić razem około 6 minut. Dodać śmietanę i chwilę pogotować.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego

Kurczak w szparagach
Kurczak w szparagach
Ilość wyświetleń 293 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *