kurczak z pesto

Pierś z kurczaka w marynacie z pesto z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych.
Propozycja prostego i szybkiego w wykonaniu obiadu.

Przepis

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 łyżki pesto (ja użyłam zielonego)
  • 2 gałązki pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz

Wykonanie

Filety z kurczaka naciąć w poprzek, przyprawić solą i pieprzem.
W powstałych nacięciach posmarować pesto.
Naczynie do zapiekania posmarować (sam spód) oliwą, następnie położyć kurczaka oraz pomidorki koktajlowe.
Naczynie przykryć folią aluminiową i piec 30 minut w temperaturze 190 stopni C.
Następnie zdjąć folię i piec kolejne 30 minut.
Upieczone filety podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

kurczak z pesto
kurczak z pesto
Ilość wyświetleń 267 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 95
  •  
  •  
  •   

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *