Pierś z kurczaka w marynacie z pesto z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych.
Propozycja prostego i szybkiego w wykonaniu obiadu.
Przepis
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 3 łyżki pesto (ja użyłam zielonego)
- 2 gałązki pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz
Wykonanie
Filety z kurczaka naciąć w poprzek, przyprawić solą i pieprzem.
W powstałych nacięciach posmarować pesto.
Naczynie do zapiekania posmarować (sam spód) oliwą, następnie położyć kurczaka oraz pomidorki koktajlowe.
Naczynie przykryć folią aluminiową i piec 30 minut w temperaturze 190 stopni C.
Następnie zdjąć folię i piec kolejne 30 minut.
Upieczone filety podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Kurczak z pesto 3
Ilość wyświetleń 297 , dziś 1