Leczo warzywne

Dziś na blogu proponuję lekkie i aromatyczne leczo warzywne.
Jest to proste w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe.

Przepis

Składniki

  • 2 cukinie
  • 200 g pieczarek
  • 2 papryki – czerwona i żółta
  • 4 pomidory (ja użyłam 2 czerwone i 2 żółte)
  • 1 łyżeczka przyprawy – suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka syropu klonowego (można pominąć)

Wykonanie

Pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę.
Papryki pokroić w paski lub kostkę, przełożyć na głęboką patelnię, dodać pieczarki,
dolać szklankę wody i dusić około 10 minut.
Cukinie obrać, pokroić w kostkę, dołożyć do pieczarek i papryki.
Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić i wrzucić do warzyw.
Dodać przyprawy, syrop klonowy i dusić wszystko przez około 15 minut.
Podawać z pieczywem lub makaronem.

Smacznego

Leczo warzywne
Leczo warzywne
Ilość wyświetleń 490 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *