Filet z łososia pieczony pod pierzynką z ziół i bułki tartej.
Delikatne i aromatyczne danie obiadowe nie tylko dla smakoszy ryb.
Przepis
Składniki
- 400 g filetu z łososia
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Posiekane zioła wymieszać z bułką tartą.
Umytego i osuszonego łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem.
Każdy kawałek łososia posmarować z jednej strony musztardą
i obtoczyć (od strony musztardy) w ziołach z bułką tartą.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 190 stopni C przez 15 – 20 minut.
Podawać z ulubionym dodatkami.
Smacznego
Ilość wyświetleń 998 , dziś 1