Łosoś pod pierzynką

Filet z łososia pieczony pod pierzynką z ziół i bułki tartej.
Delikatne i aromatyczne danie obiadowe nie tylko dla smakoszy ryb.

Przepis

Składniki

  • 400 g filetu z łososia
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Posiekane zioła wymieszać z bułką tartą.
Umytego i osuszonego łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem.
Każdy kawałek łososia posmarować z jednej strony musztardą
i obtoczyć (od strony musztardy) w ziołach z bułką tartą.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 190 stopni C przez 15 – 20 minut.
Podawać z ulubionym dodatkami.

Smacznego

Łosoś pod pierzynką
Łosoś pod pierzynką
Ilość wyświetleń 998 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *