
Makaron z dodatkiem pesto z awokado, rukoli i prażonych ziaren.
Prosty i szybki sposób na danie obiadowe lub ciepłą kolację.
Przepis
Składniki
- 300 g makaronu (użyłam makaronu kolorowego)
- 1 duże awokado (lub 2 mniejsze)
- garść rukoli
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli
- pieprz do smaku
- 2 łyżki mieszanki ziaren prażonych (dodałam słonecznik z dynią i orzeszkami pinii)
Wykonanie
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Zmiksować w blenderze awokado z rukolą, sokiem z cytryny, oliwą i ziarenkami.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dolać odrobinę wody.
Ugotowany makaron wymieszać z pesto i podawać.
Na koniec można całość posypać ziarenkami.
Smacznego


Ilość wyświetleń 982 , dziś 1