Makaron spaghetti z tuńczykiem i cukinią w sosie pomidorowym.
Jak zawsze u mnie, bez smażenia, szybko i smacznie 😉

Przepis

Składniki

  • 250 g makaronu spaghetti
  • tuńczyk w sosie własnym
  • 1 mała cukinia lub 1/2 dużej
  • puszka pomidorów krojonych
  • przyprawa: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • sól i pieprz do smaku
  • pietruszka zielona
  • płatki drożdżowe nieaktywne do posypania (można pominąć lub posypać tartym parmezanem)

Wykonanie

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cukinię pokroić w półplasterki, przełożyć na patelnię i dolać 1/3 szklanki wody.
Dusić pod przykryciem 5 minut, następnie dodać pomidory i przyprawy.
Całość dusić około 10 minut.
Dodać tuńczyka i gotować razem 5 minut.
Tak przygotowany sos wymieszać z makaronem, dodać posiekaną pietruszkę i posypać płatkami drożdży.

Smacznego

Ilość wyświetleń 93 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.