Makaron z warzywami

Makaron z warzywami to sposób na szybkie i pożywne danie obiadowe.
Wystarczy przygotować warzywa, ugotować makaron i przyprawić.

Przepis

Składniki

  • 350 g makaronu świderki lub innego
  • brokuł
  • 2 marchewki
  • żółta lub czerwona papryka
  • zielona papryka
  • kukurydza konserwowa (mała puszka)
  • czerwona fasola (mała puszka)
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy z pesto (lub zwykłej)

Wykonanie

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Brokuł podzielić na małe różyczki.
Marchew obrać i pokroić w słupki, a paprykę pokroić w kostkę.
Na głęboką patelnię przełożyć przygotowane warzywa, zalać 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem 10 minut.
Czerwoną fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać na sitku i dodać do warzyw.
Dodać sos sojowy, curry, oregano, sól, pieprz i całość dusić około 5 minut.
Do warzyw przełożyć makaron, dodać oliwę, dokładnie wymieszać i od razu podawać.

Smacznego

Makaron z warzywami
Makaron z warzywami
Ilość wyświetleń 842 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *