
Makaron z warzywami to sposób na szybkie i pożywne danie obiadowe.
Wystarczy przygotować warzywa, ugotować makaron i przyprawić.
Przepis
Składniki
- 350 g makaronu świderki lub innego
- brokuł
- 2 marchewki
- żółta lub czerwona papryka
- zielona papryka
- kukurydza konserwowa (mała puszka)
- czerwona fasola (mała puszka)
- 1/2 łyżeczki curry
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki oregano
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z pesto (lub zwykłej)
Wykonanie
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Brokuł podzielić na małe różyczki.
Marchew obrać i pokroić w słupki, a paprykę pokroić w kostkę.
Na głęboką patelnię przełożyć przygotowane warzywa, zalać 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem 10 minut.
Czerwoną fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać na sitku i dodać do warzyw.
Dodać sos sojowy, curry, oregano, sól, pieprz i całość dusić około 5 minut.
Do warzyw przełożyć makaron, dodać oliwę, dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Smacznego


Ilość wyświetleń 842 , dziś 1