Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami to łatwe i szybkie danie obiadowe.
Warto je wypróbować w aktualnie trwającym sezonie na szparagi.
Przepis
Składniki
- 300 g makaronu tagliatelle
- 1 pęczek szparagów
- 4 suszone pomidory
- 1 łyżeczka curry
- 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce i pokroić w plasterki, pozostawiając główki w całości.
Przełożyć na patelnię, dodać suszone pomidory i całość zalać 1/2 szklanki wody.
Dusić pod przykryciem 5 minut.
Następnie dodać przyprawy, śmietankę i chwilę pogotować.
Mąkę wymieszać z 50 ml zimnej wody, wlać do sosu i gotować około 4 minut.
Do sosu dodać ugotowany makaron, wymieszać i podawać.
Smacznego
Makaron ze szparagami 3
Ilość wyświetleń 84 , dziś 1