Muffinki karmelowe

Dziś proponuję muffinki z dodatkiem likieru o smaku słonego karmelu.
Ciasto jest puszyste oraz ma intensywnie karmelowy smak.

Przepis

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml mleka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 3 jajka
  • 180 ml likieru Krupnik słony karmel

Wykonanie.

Suche składniki wymieszać razem i dodać do mokrych. Całość delikatnie wymieszać.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka.

Smacznego

Muffinki karmelowe
Muffinki karmelowe
Ilość wyświetleń 1 281 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *