Papryka faszerowana

Dzisiaj na blogu faszerowana papryka.
Tym razem proponuję jej wegetariańską wersję,
jednak do farszu można również dodać mięso.

Przepis

Składniki

  • 3 papryki
  • fasola czerwona w puszce
  • 100 g ryżu
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • kukurydza w puszce
  • 200 ml passaty
  • łyżeczka syropu klonowego lub miodu
  • 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej
  • sól
  • łyżka oliwy

Wykonanie

Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy i soli. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy i wypłukać.
Na patelnię wlać passatę, dodać syrop klonowy, przyprawę meksykańską i zagotować.
Dodać fasolę, kukurydzę i chwilę gotować.
Na koniec dodać ryż i wszystko razem wymieszać, w razie potrzeby posolić.
Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą.
Papryki przekroić na pół, napełnić farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piec w temperaturze 190 stopni C około 40 minut.

Smacznego

Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
Ilość wyświetleń 473 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *