Roladka z indyka

Pierwszym przepisem na blogu będzie roladka z indyka.
Moja alternatywa na lekki obiad, prosty i szybki w wykonaniu.
Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Przepis

Składniki:

  • filet z indyka 400 g
  • pół papryki
  • 2 pieczarki
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki curry
  • ½ łyżeczki kurkumy
  •  ½ łyżeczki soli himalajskiej

Wykonanie:

Mięso rozbić na cieńszy filet i natrzeć przyprawami z obu stron.
Paprykę (ja obieram ze skóry) pokroić w paski, pieczarki w cienkie plasterki.
Ułożyć równomiernie na mięsie i zwinąć w roladę.
Roladkę zawinąć w folię aluminiową  i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Po upieczeniu pokroić w grube plastry i podawać np. z ryżem.

Smacznego

Roladka z indyka
Roladka z indyka
Ilość wyświetleń 894 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *