Pierwszym przepisem na blogu będzie roladka z indyka.
Moja alternatywa na lekki obiad, prosty i szybki w wykonaniu.
Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Przepis
Składniki:
- filet z indyka 400 g
- pół papryki
- 2 pieczarki
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- ½ łyżeczki curry
- ½ łyżeczki kurkumy
- ½ łyżeczki soli himalajskiej
Wykonanie:
Mięso rozbić na cieńszy filet i natrzeć przyprawami z obu stron.
Paprykę (ja obieram ze skóry) pokroić w paski, pieczarki w cienkie plasterki.
Ułożyć równomiernie na mięsie i zwinąć w roladę.
Roladkę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Po upieczeniu pokroić w grube plastry i podawać np. z ryżem.
Smacznego
Ilość wyświetleń 894 , dziś 1