Roladka ze szparagami

Delikatna i dietetyczna roladka z kurczaka z dodatkiem szparagów.
Warto wypróbować ten przepis, póki trwa sezon na szparagi.

Przepis

Składniki

  • 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze
  • 6-8 sztuk szparagów
  • 1 łyżeczka curry
  • sól

Wykonanie

Mięso rozbić na cieńszy filet i natrzeć curry i solą z obu stron.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce, ułożyć na mięsie i zwinąć w roladkę.
Roladkę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Po upieczeniu pokroić w grube plastry i podawać np. z ryżem.

Smacznego

Roladka ze szparagami
Roladka ze szparagami
Ilość wyświetleń 753 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 10
  •  
  •  
  •   

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *