Delikatna i dietetyczna roladka z kurczaka z dodatkiem szparagów.
Warto wypróbować ten przepis, póki trwa sezon na szparagi.
Przepis
Składniki
- 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze
- 6-8 sztuk szparagów
- 1 łyżeczka curry
- sól
Wykonanie
Mięso rozbić na cieńszy filet i natrzeć curry i solą z obu stron.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce, ułożyć na mięsie i zwinąć w roladkę.
Roladkę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Po upieczeniu pokroić w grube plastry i podawać np. z ryżem.
Smacznego
Ilość wyświetleń 779 , dziś 1
smakowicie 🙂
Dziękuję 😉
Wygląda smakowicie, a w dodatku zdrowo Super:)
Dziękuję 🙂