Roladki z flądry

Roladki z flądry i cukinii nadziewane duszonymi warzywami.
Propozycja na dietetyczny i smaczny obiad lub przekąskę na zimno.

Przepis

Składniki

  • 10 filetów z flądry (filety bez skóry)
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 papryki
  • 2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka przyprawy do ryb
  • sól i pieprz cytrynowy
  • 2-3 łyżki keczupu

Wykonanie

Marchew i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Przełożyć na głęboką patelnię, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do warzyw i dusić razem jeszcze 5 minut.
Na koniec dodać keczup, sól i pieprz do smaku, następnie dokładnie wymieszać.
Dusić całość jeszcze przez chwilę.
Filety z flądry rozmrozić, wypłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym,
Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
Cukinię obrać i pokroić na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw.
Na filety z flądry nakładać 1-2 łyżki warzyw i zwinąć w roladkę.
Każdą roladkę owinąć 1-2 wstążkami cukinii.
Tak przygotowaną rybę gotować na parze około 20 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

Roladki z flądry
Roladki z flądry
Ilość wyświetleń 114 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 45
  •  
  •  
  •   

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *