Ryba na parze z opiekanymi ziemniakami i lekką sałatką.
Alternatywa dla smażonych ryb.
Dietetyczne, smaczne i lekkostrawne danie.
Przepis
Składniki
- ½ kg filetu z ryby (u mnie miruna)
- cytryna
- łyżeczka przyprawy do ryb
- sól
- 1 kg ziemniaków
- łyżka oliwy
- ½ łyżeczki przyprawy do ziemniaków
Wykonanie
Rybę pokroić na kawałki, z obu stron skropić sokiem z cytryny.
Posypać przyprawą do ryb i solą.
Tak przygotowaną rybę gotować na parze około 20 minut.
Ziemniaki posolić i obgotować około 15 minut.
Odcedzić, polać oliwą i posypać przyprawą do ziemniaków.
Opiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut.
Podawać z dowolną sałatką (u mnie sałata, ogórek, papryka i oliwa z oliwek).
Smacznego
Ilość wyświetleń 489 , dziś 1