Ryż z sosem malinowym

Propozycja na pożywny ryżowy deser z dodatkiem sosu malinowego i migdałów.
Można go również przygotować na śniadanie lub jako przekąskę.

Przepis

Składniki na 3 porcje

  • 100 g ryżu
  • 100 g białego sera
  • 4 łyżki syropu klonowego lub miodu
  • 150 g malin
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki migdałów w płatkach

Wykonanie

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu i wystudzić.
Maliny przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż puszczą sok.
Dodać 2 łyżki syropu klonowego, wymieszać i wystudzić.
Ser biały wymieszać z jogurtem, 2 łyżkami syropu klonowego i ryżem.
W pucharku lub szerokiej szklance wyłożyć masę ryżową, polać sosem malinowym i posypać płatkami migdałów.

Smacznego

Ryż z sosem malinowym
Ryż z sosem malinowym
Ilość wyświetleń 710 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *