Propozycja na pożywny ryżowy deser z dodatkiem sosu malinowego i migdałów.
Można go również przygotować na śniadanie lub jako przekąskę.
Przepis
Składniki na 3 porcje
- 100 g ryżu
- 100 g białego sera
- 4 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 150 g malin
- 80 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki migdałów w płatkach
Wykonanie
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu i wystudzić.
Maliny przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż puszczą sok.
Dodać 2 łyżki syropu klonowego, wymieszać i wystudzić.
Ser biały wymieszać z jogurtem, 2 łyżkami syropu klonowego i ryżem.
W pucharku lub szerokiej szklance wyłożyć masę ryżową, polać sosem malinowym i posypać płatkami migdałów.
Smacznego
Ilość wyświetleń 710 , dziś 1