Letnia sezonowa sałatka z fasolką szparagową z dodatkiem domowej wędliny z tego przepisu.
Szybka w przygotowaniu, smaczna i pożywna.
Przepis
Składniki
- 150 g żółtej fasolki szparagowej
- 150 g zielonej fasolki szparagowej
- sałata roszponka (opakowanie)
- 150 g schabu domowa wędlina lub pieczonego
- 1 czerwona papryka
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Fasolki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Schab pokroić w grubszą kostkę. Pomidorki przekroić na pół, a paprykę pokroić w paseczki.
Oliwę wymieszać z odrobiną soli i pieprzu.
Do miski przełożyć umytą i osuszoną roszponkę, dodać wystudzoną fasolkę, schab, pomidorki i paprykę.
Całość wymieszać i polać oliwą. Podawać z tostami.
Smacznego
Ilość wyświetleń 544 , dziś 1
Przepyszny pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej w letniej sałatce 🙂
Dziękuję 🙂