
Lekko korzenny i pikantny smak rukoli połączony z gruszką, serkiem ricotta i orzechami.
Całość polana delikatnym sosem na bazie miodu i oliwy.
Przepis
Składniki
- opakowanie rukoli
- 3 – 4 gruszki (w zależności od ich wielkości)
- 150 g ricotty
- 30 g orzechów włoskich
- 2 łyżki soku z cytryny
Sos
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Orzechy uprażyć na suchej patelni i wystudzić.
Gruszki pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Na talerze wyłożyć rukolę, dodać gruszki, pokruszony ser i posiekane orzechy.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Smacznego


Ilość wyświetleń 2 788 , dziś 3