Sałatka z rukolą, szynką parmeńską, kulkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi.
Całość dopełnia sos z aromatycznej oliwy truflowej, miodu i musztardy figowej.
Przepis
Składniki
- opakowanie rukoli
- 100 g szynki parmeńskiej
- 125 g kulek mozzarelli
- 100 g pomidorków koktajlowych
Sos do sałatki
- 3 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam oliwy truflowej)
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy figowej (lub dowolnej innej)
Wykonanie
Szynkę parmeńską pokroić w paski.
Kulki mozzarelli i pomidorki przekroić na pół.
Na talerze wyłożyć rukolę, szynkę parmeńską, mozzarellę i pomidorki.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Smacznego
Ilość wyświetleń 2 088 , dziś 1