Sałatka z tuńczykiem i awokado to pożywna sałatka dobra na każdą okazję.
Dobrze smakuje w towarzystwie tostów 🙂
Przepis
Składniki
- 2 główki sałaty rzymskiej
- tuńczyk w sosie własnym
- 2 awokado
- 13 pomidorków koktajlowych
- 3 jajka ugotowane na twardo
- łyżka soku z cytryny
Sos do sałatki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Wykonanie
Tuńczyka odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Awokado obrać, pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny.
Pomidorki przekroić na pół, a jajka w ósemki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, dodać tuńczyka, awokado, jajka i pomidorki.
Składniki na sos razem wymieszać i polać sałatkę.
Smacznego
Ilość wyświetleń 1 554 , dziś 1