Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z tuńczykiem.
Sprawdzi się na imprezie, jak również na co dzień jako przekąska.
Przepis
Składniki
- 1/2 opakowania roszponki
- 1 mała sałata rzymska
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- mała czerwona cebula
- 7 sztuk pomidorków koktajlowych
- 1/2 pęczka szczypiorku
Sos do sałatki
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki tymianku
- sól i pieprz
Wykonanie
Tuńczyka odsączyć z zalewy, cebulę obrać i pokroić w talarki.
Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z sałatą.
Sok z cytryny wymieszać z oliwą, tymiankiem, dodać szczyptę soli i pieprzu.
Przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.
Smacznego
Ilość wyświetleń 1 413 , dziś 1