Delikatny, kruchy i soczysty pieczony schab.
Do jego przygotowania można użyć dowolnych przypraw.
Dobrze sprawdzi się na ciepło jako obiad z ulubionymi dodatkami,
jak również na zimno jako wędlina.
Przepis
Składniki
- 800 g schabu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki ziół włoskich (rozmaryn, cząber, tymianek, oregano, majeranek, pietruszka)
- 1 łyżeczka przyprawy z suszonymi pomidorami (pomidory, papryka, cebula, czosnek, tymianek, bazylia)
Wykonanie
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Olej wymieszać z przyprawami i dokładnie natrzeć nimi mięso.
Przyprawiony schab przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C około 90 minut.
Po upieczeniu kroić w plastry, podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Ilość wyświetleń 1 306 , dziś 1