Schab ze śliwkami

Schab, śliwki, ziemniaki, trochę przypraw i mamy obiad.
Szybko, bo wszystko piecze się razem, a przenikające się smaki tworzą aromatyczną potrawę.

Przepis

Składniki

  • 6 kotletów ze schabu
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • 100 g suszonych śliwek
  • 500 g ziemniaków
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu i tymianku
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Kotlety ze schabu posmarować cienko z obu stron musztardą, natrzeć papryką, posypać ziołami, solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, posypać przyprawą do ziemniaków, cebulę obrać i posiekać.
Do rękawa do pieczenia włożyć ziemniaki, cebulę, śliwki i ułożyć na nich mięso.
Piec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 190 stopni C przez godzinę.

Smacznego

Schab ze śliwkami
Schab ze śliwkami
Ilość wyświetleń 590 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *