Spaghetti z sosem pomidorowo – warzywnym i kawałkami mozzarelli
to sposób na smaczne, pożywne i aromatyczne danie makaronowe.
Przepis
Składniki
- 350 g makaronu spaghetti
- 250 ml passaty pomidorowej
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki posiekanej bazylii
- 1 łyżka syropu klonowego
- łyżeczka oregano
- łyżeczka przyprawy – suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
- sól i pieprz do smaku
- kulka mozzarelli
Wykonanie
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cukinię obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać paprykę, bazylię, passatę i wszystko razem zmiksować blenderem.
Przelać na patelnię, dodać syrop klonowy, przyprawy i zagotować.
Tak przygotowany sos wymieszać z makaronem, dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i podawać.
Smacznego
Ilość wyświetleń 554 , dziś 1