
Jeśli macie ochotę na szarlotkę, a brak Wam czasu na jej zrobienie,
to proponuję szybką szarlotkę w pucharku z lodami.
Przepis
Składniki na 3 porcje
- 3 duże jabłka
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka migdałów w płatkach
- 6 – 8 biszkoptów
- lody (np, z tego przepisu)
Wykonanie
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, podlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem, aż owoce zaczną się rozpadać.
Dodać cynamon, rodzynki, żurawinę, miód i skarmelizować.
Na koniec dodać orzechy i migdały, całość wymieszać i wystudzić.
Biszkopty pokruszyć i wsypać na dno pucharków. Na biszkopty wyłożyć jabłka, podawać z lodami.
Smacznego


Ilość wyświetleń 1 250 , dziś 1