Tagliatelle ze szpinakiem

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym.
Czas przygotowania tego dania jest niewiele dłuższy niż gotowanie samego makaronu.

Przepis

Składniki

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 250 g szpinaku mrożonego (lub świeżego)
  • 150 g pieczarek
  • ¼ łyżeczki suszonego czosnku
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i biały pieprz do smaku

Wykonanie

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, dodać ½ szklanki wody i dusić pod przykryciem 5 minut.
Dodać mrożony szpinak, przyprawy i dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać śmietankę i jeszcze chwilę gotować.
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu, przełożyć do sosu, wymieszać i podawać.

Smacznego

Tagliatelle ze szpinakiem
Tagliatelle ze szpinakiem
Ilość wyświetleń 2 567 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *