Makaron tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym.
Czas przygotowania tego dania jest niewiele dłuższy niż gotowanie samego makaronu.
Przepis
Składniki
- 300 g makaronu tagliatelle
- 250 g szpinaku mrożonego (lub świeżego)
- 150 g pieczarek
- ¼ łyżeczki suszonego czosnku
- 100 ml śmietanki kremówki 30%
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól i biały pieprz do smaku
Wykonanie
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, dodać ½ szklanki wody i dusić pod przykryciem 5 minut.
Dodać mrożony szpinak, przyprawy i dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać śmietankę i jeszcze chwilę gotować.
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu, przełożyć do sosu, wymieszać i podawać.
Smacznego
Ilość wyświetleń 2 567 , dziś 1