
Udka z kurczaka w keczupie i rozmarynie, pieczone z jabłkami i ziemniakami.
Propozycja na prosty i smaczny obiad.
Przepis
Składniki
- 2 udka z kurczaka
- 1 duże jabłko
- czerwona cebula
- ½ kg ziemniaków
- 4 łyżki keczupu
- ½ łyżeczki rozmarynu
- 2 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki przyprawy do ziemniaków
- sól
Wykonanie
Keczup wymieszać z łyżką oliwy i rozmarynem.
Udka umyć, osuszyć, podzielić na pałki i podudzia, posolić i natrzeć marynatą z keczupu.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, posypać solą i przyprawą do ziemniaków.
Jabłko i cebulę pokroić w ósemki. Wszystkie składniki przełożyć do rękawa do pieczenia
i piec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni C przez 1 – 1,5 godziny (w zależności od wielkości udek).
Smacznego


Ilość wyświetleń 479 , dziś 1