Udka w keczupie z jabłkami

Udka z kurczaka w keczupie i rozmarynie, pieczone z jabłkami i ziemniakami.
Propozycja na prosty i smaczny obiad.

Przepis


Składniki

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 duże jabłko
  • czerwona cebula
  • ½ kg ziemniaków
  • 4 łyżki keczupu
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • sól

Wykonanie

Keczup wymieszać z łyżką oliwy i rozmarynem.
Udka umyć, osuszyć, podzielić na pałki i podudzia, posolić i natrzeć marynatą z keczupu.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, posypać solą i przyprawą do ziemniaków.
Jabłko i cebulę pokroić w ósemki. Wszystkie składniki przełożyć do rękawa do pieczenia
i piec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni C przez 1 – 1,5 godziny (w zależności od wielkości udek).

Smacznego

Udka w keczupie z jabłkami
Udka w keczupie z jabłkami
Ilość wyświetleń 437 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *