Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa to moja alternatywa dla tradycyjnego Wielkanocnego barszczu lub żurku.
Podawana z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i oczywiście z jajkiem.

Przepis

Składniki

  • 5 dużych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 4 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • 50 g wędzonego łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 50 ml śmietanki 30%
  • jajka ugotowane na twardo


Wykonanie

Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zalać 1,5l wody i gotować do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania dodać chrzan, przyprawy i chwilę gotować. Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Dodać śmietankę i chwilę podgrzać, doprawić do smaku. Podawać z łososiem, szczypiorkiem i jajkiem.

Smacznego

Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa
Ilość wyświetleń 419 , dziś 1
Udostępnij
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •   

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *